De allereerste voorleeswedstrijd van De Madelief.

Zaterdag 12 juni 2021 heeft, voor de eerste keer, de finale plaatsgevonden van de voorleeswedstrijd van De Madelief! Begin mei konden de kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 zich opgeven om mee te doen aan de voorleeswedstrijd.

We hebben 2 voorrondes gehad waarin de kinderen een stuk tekst, uit een door hen gekozen boek, voorlazen aan de kinderen van groep 4, 5, 6 en 7. De kinderen werden beoordeeldop hun leestempo, de intonatie, duidelijkheid en algemene indruk en wat deed iedereen zijn best!

Uit de 11 kandidaten werden uiteindelijk 3 finalisten gekozen: Jasper Zwaan uit groep 6 en Julianna Oonk en Sophia van der Linden uit groep 7. Voor de finale hadden we een echte officiële jury die bestond uit: onze secretaris Eefje, oud-juf Tanny, ouder Berit en ambassadeur Adriaan Palm.

De finalisten waren best zenuwachtig, maar wat lazen ze alle 3 ontzettend goed voor! En wat was het moeilijk voor de jury om een winnaar te kiezen. Na een kort, maar intensief overleg waren ze er uit.

Onze winnaar van de allereerste voorleeswedstrijd is: Sophia van der Linden. Ze heeft het geweldig goed gedaan. Jasper en Julianna hebben een gedeelde 2eplek verdiend! We zijn ontzettend trots op de winnaresen op alle kinderen die mee hebben gedaan!