Schoolleider en docent groep 3/4: Nicole Maasland

Mijn naam is Nicole Maasland sinds september 2017 geef ik les als leerkracht op De Madelief.

Vanaf Januari 2018 betreed ik ook de functie van schoolleider. Dit doe ik met veel plezier en passie voor het vak. Dit samen met een sterk docententeam aan mijn zij.

Ik draai al een tijdje mee in het onderwijs. In Nederland ben ik voornamelijk leerkracht geweest van de onderbouw- en middenbouw. Daar ligt mijn expertise.

Ondertussen woon ik alweer 4 jaar in Dublin samen met mijn man en 2 dochters. Dit bevalt ons zeer goed.

——————————————————————————————————

Gettje Nieuwenhuis groep 1/2

Docent groep 1 en 2: Gettje Nieuwenhuis

Mijn naam is Gettje Nieuwenhuis. Sinds schooljaar 2022/’23 ben ik kleuterjuf bij De Madelief. Dit vind ik erg leuk om te doen! Ik heb altijd affiniteit gehad met jongere kinderen. Zo heb ik tijdens mijn studententijd op campings gewerkt als activiteitenbegeleidster voor de kleintjes. 

Voordat ik als juf begon bij De Madelief heb ik af en toe als vrijwilliger geholpen bij de kleuters, bij speciale activiteiten. Mijn eigen zoon is net de kleuterfase ontgroeid, dus de ervaring (als moeder) met een tweetalige kleuter zit nog vers in mijn geheugen 🙂

In de zomer van 2016 ben ik met mijn man en zoontje in Ierland komen wonen. Het bevalt ons prima!

——————————————————————————————————

Docent groep 5 en 6: Manuela Hoekstra Chan

Mijn naam is Manuela en ik ben sinds augustus werkzaam als leerkracht
bij De Madelief.

Ik woon met mijn gezin al enkele jaren in Dublin. In heb in Nederland aan de UvA
(Talen, Media) en HvA gestudeerd en met name in Amsterdam gewoond en gewerkt.

Ik hou van wandelen, erop uit gaan met mijn gezin, tennis en Netflix.

Met kinderen werken (ik heb op KDV’s en NSO’s gewerkt) vind ik erg leuk; luisteren naar wat ze zeggen en hoe ze iets zeggen is geweldig! Ik draag graag bij aan een klein stukje van hun ontwikkeling.

————————————————————————————————–

Docent groep 7 en 8 Bertine Stuart

Mijn naam is Bertine Stuart en ik ben sinds de oprichting van De Madelief (in 2015) betrokken bij de school. Ik ben begonnen als juf van groep 1 & 2, maar geef nu les aan groep 7 en 8. Dit doe ik met veel plezier.

Van origine ben ik juf en ik heb bijna alle leerjaren doorlopen, maar mijn kracht ligt in de bovenbouw.

Ik woon ondertussen alweer 13 jaar in Ierland samen met mijn man en 2 kinderen. Naast het werken op de Nederlandse school, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als groepsleidster en manager op verschillende kinderdagverblijven.

Ik geniet van mijn werk op De Madelief en daarnaast is het erg leuk om via de school, samen met mijn collega’s, de kinderen en hun ouders, deel te zijn van de Nederlandse gemeenschap in Ierland.

——————————————————————————————————

Klassen-assistent: Celina van der Salm

Hoi, mijn naam is Celina, ik ben 17 jaar en ik zit op de middelbare school in het 5e jaar (leaving cert) in Dublin. In 2012 zijn we naar Ierland verhuisd. Zelf heb ik groep 6 t/m 8 doorlopen op De Madelief.

Sinds december 2020 ben ik werkzaam bij De Madelief als klassenassistent. Vorig jaar assisteerde ik bij groep 3/4 en dit jaar assisteer ik waar ik nodig ben. Mijn 2 broertjes zitten ook op De Madelief.

Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken en dit is ook goed voor mijn eigen Nederlandse taal ontwikkeling.

——————————————————————————————————

Invalassistent en invalkracht John Bekema

Beste lezers, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is John Bekema. Ik woon alweer 17 jaar in Dublin samen met mijn Ierse vrouw die ik heb ontmoet tijdens een backpackreis door Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn dochter Maebh (spreek uit als meef) is in mei 2023 met veel enthousiasme begonnen op De Madelief. 

Doordeweeks ben ik werkzaam als coach bij een softwarebedrijf. In Nederland heb ik onder andere een lerarenopleiding gevolgd die zich richt op het vmbo groen (een brede opleiding, waar leerlingen leren in een context van planten, dieren en voeding).

In mijn vrije tijd ben ik druk als begeleider bij een lokale scoutingclub en heb ik jarenlang met veel plezier als vrijwilliger geholpen in Dublin Zoo waarbij ik fungeerde als contactpunt voor de bezoekers en waar ik verjaardagsfeestjes en rondleidingen heb verzorgd. Hiken in de natuur is één van mijn andere favoriete bezigheden, iets waar Ierland bij uitstek geschikt voor is! In het verleden heb ik ook meegedaan aan lange afstandstochten zoals de Moylagh JFK 50 Mile Challenge in county Meath (1-daagse van 80km).

Ik kijk er erg naar uit om in de komende tijd een positieve en waardevolle bijdrage te leveren aan De Madelief. Een bijzondere school in hartje Dublin waar leerlingen zich op een professionele en plezierige wijze de Nederlandse taal eigen maken.

——————————————————————————————————

Klassenassistent Anne Versluys groep 5/6/7/8

Hai! Ik ben Anne en ik ben in september 2023 begonnen bij De Madelief als klassenassistent. Ik woon nog maar een aantal maanden in Dublin, en ik heb het erg naar mijn zin! Ik ben hier naartoe verhuisd om te studeren aan Trinity College, waar ik nu biologie studeer. Ik kan genieten van lekker eten, van reizen en nieuwe plekken ontdekken.