De cultuurdag in het najaar valt doorgaans samen met de kinderboekenweek, en dit jaar stond de kinderboekenweek in het teken van de tijd: “En Toen”.

De leerlingen van groep 1, 2 en 3 gingen heel ver terug in de tijd, en hebben zich bewogen als dino’s, dino-eitjes en dino tanden geknutseld, en het boek “De Gigantosaurus” gelezen.

De leerlingen van groep 4 en 5 hebben zich in het leven van ridders en jonkvrouwen in hun kastelen verdiept. Ze weten nu wat een kasteel een kasteel maakt, hebben hun eigen ridder- of jonkvrouw outfit gemaakt, en ze hebben het verhaal “Held op sokken” binnenstebuiten gekeerd.

Professor Kleinbrein heeft groep 6, 7 en 8 allerlei weetjes over de Grieken en de Romeinen voorgezet: ze hebben leren lezen in het Oud-Griekse schrift en tellen op z’n Romeins, hebben tempels en een Colosseum gebouwd, en een echte Griekse urn gemaakt van klei.

Een cultuurdag zoals de kinderboekenweek heeft leesbevordering als doel, maar ons team vind het daarbij heel fijn om te zien hoe het de kinderen in de klassen verbindt, en hoe het het onbevangen spreken van de Nederlandse taal stimuleert.

Wat was het een leuke, gezellige dag!