Docententeam

Schoolleidster en docent groep 3: Nicole Maasland

Vanaf September 2017 versterkt Nicole het docententeam op De Madelief.

Nicole heeft de afgelopen 10 jaar lesgegeven op een basisschool in Dordrecht. Hier heeft zij vele jaren met plezier de kleutergroep lesgegeven. Nu wacht haar een nieuwe uitdaging om met dezelfde leeftijdsgroep op een talige manier bezig te zijn.

Met ingang van Januari 2018 is zij de schoolleidster van De Madelief.

Afgelopen jaar is zij met haar gezin naar Dublin verhuisd.

‘Ik heb er veel zin in!’


Docent groep 1 & 2: Tanny

Hoi, ik ben Tanny en woon al jaar en dag in Ierland; sinds 1997 om precies te zijn.

Ik heb een passie voor taal en ben ik erg geinteresseerd in het toepassen en leren van een tweede taal. Mijn zoon Ryan is hier geboren en spreekt zonder moeite Nederlands. Mede vanwege zijn tweede taal heeft hij op school ook makkelijk andere talen geleerd.
Jonge kinderen leren makkelijk; het zijn net sponsjes. En ze leren terwijl ze luisteren naar de mensen en dingen waar ze zich veilig bij voelen. Als opvoeder en leraar is het dus belangrijk om een tweede taal op een vrolijke, positieve manier en consequent toe te passen.
Een aantal jaren geleden ben ik betrokken geweest bij de Klompenkids in Dublin en heb ik activiteiten voor kinderen georganiseerd (Sinterklaas, Paashaas, knutsel middag). Les geven aan de Madelief zie ik als een logische stap van mijn betrokkenheid bij de Nederlandse community en ik kijk er met veel plezier naar uit!”


Docent groep 4: Kim Siekerman

Hallo! Ik ben Kim en ik ben afgelopen jaar bij de Madelief begonnen als invalassistent. Mijn dochter Lara zit in groep 1 bij juf Tanny. Hoewel ik geen achtergrond in de talen heb, hou ik wel al een lange tijd van lesgeven. Ik ben op mijn zeventiende begonnen met kanoles geven bij een buitensportbedrijf en doe dat nog altijd met plezier. Daarnaast heb ik in 2017 een PhD in ontwikkelingspsychologie afgerond en heb daarbij regelmatig op de Universiteit van Limerick gedoceerd. Het onderwijzen van jongvolwassenen is natuurlijk heel anders dan het lesgeven aan kinderen, maar gek genoeg is het ook heel erg hetzelfde!

Ik heb het erg naar mijn zin op de Madelief. De kinderen hebben allemaal hele interessante ideeën en elke week leer ook ik weer wat nieuws.


Docent groep 5: Fatima


Docent groep 6 t/m 8: Bertine Stuart

 

Bertine woont ruim 9 jaar in Ierland. Is getrouwd en heeft een dochter van 5 en een zoontje van 1 jaar.
Ze hebben 6 jaar in Dublin gewoond en wonen nu al ruim 3 jaar in Wicklow Town. In Nederland heeft ze veel jaren als juf gewerkt op de basisschool. Hier in Ierland op een kinderdagverblijf als childcare worker en deputy manager.
Ze heeft al eerder op de Madelief gewerkt, sinds de start van de school, in groep 1&2. Dit heeft ze met ontzettend veel plezier gedaan. Ze vind het daarom ook heel leuk om weer terug te zijn, in groep 6-8. En heeft er veel zin in om weer te werken met een groep toffe kinderen!


Klassen assistent groep 1 & 2: Isabel Voort

Isabel Voort is 17 jaar en is vorig jaar Februari naar Ierland verhuisd. Ze studeert aan

St. Killians en zit in ‘leaving cert cycle’.

Vanaf december 2017 helpt ze mee kleutergroep als klassenassistent en heeft het enorm naar haar zin.