Docententeam

 

 

Schoolleidster en docent groep 4: Nicole Maasland

Vanaf September 2017 versterkt Nicole het docententeam op De Madelief

Nicole heeft de afgelopen 10 jaar lesgegeven op een basisschool in Dordrecht. Hier heeft zij vele jaren met plezier de kleutergroep lesgegeven. Nu wacht haar een nieuwe uitdaging om met dezelfde leeftijdsgroep op een talige manier bezig te zijn.

Met ingang van Januari 2018 is zij de schoolleidster van De Madelief.

Afgelopen jaar is zij met haar gezin naar Dublin verhuisd.

‘Ik heb er veel zin in!’


Docent groep 1: Tanny

Hoi, ik ben Tanny en woon al jaar en dag in Ierland; sinds 1997 om precies te zijn.

Ik heb een passie voor taal en ben ik erg geinteresseerd in het toepassen en leren van een tweede taal. Mijn zoon Ryan is hier geboren en spreekt zonder moeite Nederlands. Mede vanwege zijn tweede taal heeft hij op school ook makkelijk andere talen geleerd.
Jonge kinderen leren makkelijk; het zijn net sponsjes. En ze leren terwijl ze luisteren naar de mensen en dingen waar ze zich veilig bij voelen. Als opvoeder en leraar is het dus belangrijk om een tweede taal op een vrolijke, positieve manier en consequent toe te passen.
Een aantal jaren geleden ben ik betrokken geweest bij de Klompenkids in Dublin en heb ik activiteiten voor kinderen georganiseerd (Sinterklaas, Paashaas, knutsel middag). Les geven aan de Madelief zie ik als een logische stap van mijn betrokkenheid bij de Nederlandse community en ik kijk er met veel plezier naar uit!”


Docent peuter groep: Janneke van Nijnanten

Janneke is in 2011 naar Ierland verhuist uit haar liefde voor de Ierse folk muziek. Ze heeft in de afgelopen jaren part-time als oppas gewerkt voor Nederlandse en Belgische gezinnen. Ze komt uit een onderwijs familie waarbij haar moeder kleuterjuf is. Janneke heeft een honours degree van de Filmacademie (2017) en treed velen malen op als muzikante. Ze geniet van wat Ierland haar te bieden heeft en vindt het onwijs leuk om als peuterjuf bij de Madelief les te geven.


Docent groep 2 en 3: Frederique van Buuren

Taal- en taalverwerving zijn voor mij al heel lang ontzettend belangrijk. In het bijzonder tweede taalverwerving en taalverwerving in een anderstalige omgeving. Met een tweetalige opvoeding heb je zomaar de sleutels in je zak tot een extra deur die opent naar een ander land, een andere cultuur, nieuwe mensen, studie, werk en nog veel meer. Als je dat tijdens je jeugd meekrijgt, is dat goud waard! Op de Madelief krijgen kinderen de mogelijkheid het Nederlands dat ze in Ierland van hun ouder(s) en/of verzorgers leren nog beter te begrijpen, lezen en schrijven. Ik zet me sinds 2015 met plezier in om het lesprogramma van de Madelief, samen met de leerlingen, andere leerkrachten, het schoolbestuur, ouders en vrijwilligers tot een succes te maken en een vaste plaats te geven in de Ierse situatie.

Frederique woont sinds 2007 in Ierland samen met haar man. Samen hebben ze twee dochters, die in Ierland geboren zijn en tweetalig worden opgevoed. Ze heeft een MA in Engelse Taal en Cultuur met specialisatie Vertalen. Daarnaast heeft ze veel ervaring in Taalprojecten, tweede taalverwerving, team- en projectmanagement.


Docent groep 5 t/m 8: Bertine Stuart

 

Bertine woont ruim 9 jaar in Ierland. Is getrouwd en heeft een dochter van 5 en een zoontje van 1 jaar.
Ze hebben 6 jaar in Dublin gewoond en wonen nu al ruim 3 jaar in Wicklow Town. In Nederland heeft ze veel jaren als juf gewerkt op de basisschool. Hier in Ierland op een kinderdagverblijf als childcare worker en deputy manager.
Ze heeft al eerder op de Madelief gewerkt, sinds de start van de school, in groep 1&2. Dit heeft ze met ontzettend veel plezier gedaan. Ze vind het daarom ook heel leuk om weer terug te zijn, in groep 4-8. En heeft er veel zin in om weer te werken met een groep toffe kinderen!


Klassen assistent groep 4: Isabel Voort

Isabel Voort is 17 jaar en is vorig jaar Februari naar Ierland verhuisd. Ze studeert aan

St. Killians en zit in ‘leaving cert cycle’.

Vanaf december 2017 helpt ze mee kleutergroep als klassenassistent en heeft het enorm naar haar zin.


Hulp/inval juf: Eva van Renne

Eva Van Renne

Eva van Renne is sinds september 2016 actief bij De Madelief. Ze heeft een achtergrond als orthopedagoog/leerkracht en gaf in België Nederlands aan anderstalige nieuwkomers. Graag ondersteunt ze het lerarenkorps met het bieden van extra ondersteuning in de klas of het vervanging van een afwezige leerkracht.