Het Bestuur

Wie zit er achter De Madelief?

Een vakkundig team dat met veel plezier en inzet de NTC school vorm geeft.
Ons team bestaat uit het school bestuur, een docententeam en een vrijwilligersgroep.

Het Bestuur

Voorzitter: Bart Krepel

BK1

Mijn echtgenote is Iers, en mijn kinderen zijn zodoende tweetalig. Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen van jongs af aan de taal oppikken en zonder problemen schakelen tussen Nederlands en Engels. De Madelief zorgt ervoor dat hun Nederlandse taal van hoog niveau is, en zodoende voor mijn kinderen de mogelijkheid biedt om indien gewenst in het Nederlandse leersystem in te stromen.

Oorspronkelijk uit Nuenen, heeft Bart, na zijn studie in Rotterdam in Frankrijk gewoond. Sindsdien is hij naar Ierland verhuist en is nu werkzaam als General Manager bij een internationaal IT bedrijf. Met zijn echtgenote en 2 zonen woont hij tot volle tevredenheid aan de kust van Ierland net buiten Dublin.


Voorzitter: Klaas Jan de Vries

Version 3

Als vice-voorzitter van het bestuur van ‘De Madelief’ verwacht ik te kunnen bijdragen aan de opbouw van de school als ijkpunt voor  kinderen die in Ierland Nederlands wil leren. Dat betekent allereerst vooruitzien en geduldige aandacht voor de ontwikkeling van de standaard van de activiteiten van de school en voor degenen die daarbij betrokken zijn.

Klaas Jan de Vries woont sinds 1996 met zijn gezin in County Wicklow. Hij is werkzaam als musicus, docent en coach.


Secretaris: Sylvia van Dijk

Sylvia

Ik verwonder mij dagelijks over de flexibiliteit van het kinderlijk brein. Zo makkelijk als kinderen een nieuwe taal eigen maken en communiceren met anderstalige kinderen, dat boeit mij enorm! Daarnaast zie ik ook hoe kinderen geneigd zijn om de hoofdtaal het meest te spreken en vind ik het dan ook belangrijk om onze moedertaal genoeg te blijven stimuleren. Met zelf een dochter in de peutergroep vind ik het belangrijk om mij in te zetten voor de school. Een rol binnen het bestuur zag ik dan ook als een leuke uitdaging en een manier om mijn betrokkenheid te tonen.

Sylvia heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd in Leiden en heeft in 2012 de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Zij heeft ruim 7 jaar gewerkt als kinderpsycholoog/ orthopedagoog met ouders en kinderen met uiteenlopende sociaal-emotionele en gedragsproblemen. In 2014 is zij met haar gezin naar Ierland verhuisd vanwege het werk van haar man.


Penningmeester: Rogier Meijer

Ik heb  jarenlange ervaring  als account manager/credit controller in diverse bedrijven. De rol van penningmeester bij De Madelief is een leuke uitdaging  en de samenwerking met het enthousiaste team van bestuursleden, leraren en vrijwilligers is een prettige afleiding van het dagelijks werk. Via de Madelief heb ik mijn netwerk in Dublin / Ierland kunnen uitbreiden.

Rogier is afkomstig uit Amsterdam maar sinds 2001 woonachtig in Ierland met mijn  Ierse vrouw en twee kinderen die beide elke zaterdag ochtend naar De Madelief komen vol enthousiasme om Nederlands te leren. Ik zie duidelijk het zeer grote voordeel van twee- meertalige opvoeding terug in mijn kinderen sinds zij naar De Madelief gaan.  Mijn advies aan ouders: het is een investering in de toekomst van je kind.